INKA Pinacolada
Ingrediencie:
- Ingrediencie na kávové kocky ľadu:
- 1 šálka vody
- 5 lyžíc klasickej kávoviny INKA
- forma na ľadové kocky
- Ingrediencie na Pinacoladu:
- kávové kocky ľadu
- 500 ml kokosového mlieka
- 150 g ananásu v náleve (5 krúžkov)
- 6 g strúhaného kokosu
- ananásový džús (5-6 lyžičiek)
- 2 lyžičky medu
Príprava
Na prípravu kávových kociek ľadu potrebujete predovšetkým uvarenú silnú kávovinu INKA. Vychladenú kávovinu nalejte do foriem na kocky ľadu a zamrazte. Krúžky ananásu nechajte odkvapkať a nakrájajte na malé kúsky. Strúhaný kokos opražte na suchej panvici do zlatista a vychlaďte. Potom do mixéra nalejte kokosové mlieko a vložte ľadové kocky z kávoviny INKA. Kocky rozmixujte, pridajte nakrájaný ananás, opražený kokos a 2 lyžičky medu. Celok dobre premiešajte a nalejte do pohárov. Vrchnú časť môžete posypať drvenými ľadovými kávovými kockami.