INKOVÉ CANTUCCINI S VLAŠSKÝMI ORECHAMI

Ingrediencie:

  • 3 lyžičky klasickej Inky
  • 270 g múky
  • 80 g vlašských orechov
  • 150 g cukru
  • 2 vajcia
  • 90 g masla
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička škorice
  • ½ lyžičky soli

Príprava

Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. V miske zamiesime maslo a cukor, kým sa nespoja. Pridáme vajcia a premiešame. V druhej miske zmiešame: múku, karamelovú Inku, prášok do pečiva, škoricu a soľ. Do vaječnej hmoty pridáme suché prísady a premiešame. Pridáme nasekané orechy. Z cesta vytvarujeme dva rovnaké, asi 30 cm dlhé bochníky a položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 30 minút, kým okraje nezhnednú a stred trošku stuhne. Upečené a mierne vychladnuté bochníky môžeme pozdĺž kratšej strany nakrájať na 1,5 cm pásiky. Vložíme ich späť na plech a pečieme ešte po 5 minút z každej strany. Úplne vychladené skladujeme vo vzduchotesnej nádobe. Vynikajúco chutia, ak si ich namočíte vo vašej obľúbenej káve Inka.

This website uses cookies to improve your user experience. You can manage cookies settings in the options of your web browser. Click on ‘I agree’ button, and this box will not appear again.

I agree