Mrazená karamelová káva

Ingrediencie:

  • 2 lyžičky klasickej kávoviny INKA
  • 5 lyžičiek trstinového cukru
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • 125 ml vody
  • 1 banán
  • 250 ml rastlinného mlieka, napr. ovseného
  • pohár kociek ľadu

Príprava

Cukor zahrejte na malom plameni až kým sa nezačne rozpúšťať a nezhnedne. Potom pridajte kokosový olej a silno premiešajte. Keď sa obe zložky premiešajú, opatrne vlejte cca 50 ml mlieka a opäť premiešajte. Nalejte do spodnej časti pohárov, v ktorých budete kávu podávať. V mixéri zmiešajte banán so zvyškom rastlinného mlieka. Keď vznikne hladká hmota, pridajte kávovinu INKA rozpustenú v pohári s ½ vody a kocky ľadu. Všetko spolu dobre premiešajte. Hotovú banánovú kávu prelejte do pohárov s karamelovou omáčkou. Ozdobte nastrúhanou horkou čokoládou. Mňam!

This website uses cookies to improve your user experience. You can manage cookies settings in the options of your web browser. Click on ‘I agree’ button, and this box will not appear again.

I agree